Corona nieuws:

 

Ook in het missiehuis houden we angstvallig de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten. Omdat we in een gebouw wonen en werken met de mensen van zorgcentrum Vincent Depaul, trekken we samen op in het beleid om het gevreesde virus buiten de deur te houden. Een regieteam volgt de adviezen van het RIVM, Verenzo en overheid en probeert met maatregelen en adviezen een zo veilig mogelijke omgeving voor bewoners en medewerkers te creëren. De laatste info vind u op: https://www.vincentdepaul.nl/nieuws/coronavirus

We vragen aan alle medewerkers en bezoekers om zich zo strikt mogelijk aan de regels van de overheid te houden.  Dat betekent ook dat sommige medewerkers noodgedwongen thuis werken. In het missiehuis lopen de personeelsleden en bezoekers verplicht met een mondkapje op. Dit alles om onze kwetsbare bewoners en elkaar te beschermen. Gelukkig stralen er nog lachende ogen boven uit.

De Eucharistie viering wordt vanaf 11 oktober 2020 alleen nog maar in besloten kring met de Lazaristen , Dochters der liefde en bewoners van Vincent Depaul  gehouden, waarbij iedereen 1,5 meter uit elkaar zit en er helaas ook niet meer gezongen mag worden.

Ook de viering van Allerzielen zal in besloten kring plaats vinden. 

Voor de bewoners wordt het er allemaal niet makkelijker op. De inspanningen van de medewerkers om er het beste van te maken zijn bewonderenswaardig. Het personeel houdt de moed erin. Zo deden ze mee met het hoopgevende Jerusalema Challenge en vind je momenteel op diverse plaatsen in huis leuke geverfde geluksstenen. 

Hopelijk kunnen we met ieders inspanning het virus buiten houden. 

Blijf allemaal gezond!

 (Tekst Katinka)