Op 26 januari droeg oprichter prof. dr. Tjeu van Knippenberg het voorzitterschap van Vincent de Paul Center Nederland over aan drs. Maria Martens, voormalig lid van de Eerste Kamer en het Europees Parlement.
Vincent de Paul Center Nederland is een Nijmeegs initiatief. In 2012 gestart als werkplaats voor spirituele ontwikkeling en sociale actie vanuit een brede Vincentiaanse spiritualiteit. Bron van inspiratie is het sociaal-religieus erfgoed van Vincent de Paul (Frankrijk, 1581-1660). In de turbulente 17e eeuw bracht deze Vincent een revolutie aan sociale actie en spirituele vernieuwing teweeg. Het Vincentiaans netwerk telt wereldwijd ruim 2.000.000 leden.

Maria is enthousiast over wat het centrum in de afgelopen jaren aan activiteiten en netwerken heeft opgebouwd. Maria: ‘het Centrum heeft een uniek aanbod voor iedereen die zoekt naar verdieping en bezinning’.
Vol vertrouwen geeft Tjeu de voorzittershamer door. Vanwege corona weliswaar op afstand in een zoom-overleg. ‘Met Maria hebben wij een bestuurder met hart voor sociale spiritualiteit’, aldus Tjeu.