Lezing met muziek

In de Kapel van de Paters Lazaristen in Panningen organiseert de Kepèlse Initiatiefgroep op donderdag 21 april een bijeenkomst over leven in een samenleving zonder tijd.

Glipt de tijd ons door de vingers of blijven wij baas over eigen tijd?
Stilstaan bij het gevoel van permanente gejaagdheid

Van gejaagdheid naar onthaasting
Alles gaat tegenwoordig sneller, steeds sneller. Achter de computer duurt een ogenblik al vreselijk lang. Op alles proberen we tijd te besparen: bij werken, bij eten, bij inkopen, bij informatie uitwisselen, bij het huishouden. Overal winnen we tijd. Maar uiteindelijk hebben we minder tijd dan ooit tevoren en hebben we een permanent gevoel van gejaagdheid.

Tijdwelvaart of geldwelvaart
Hoogste tijd om bewegingsvol stil te staan bij de vraag hoe wij zelf omgaan met tijd. Zijn we tijdpiraten die tijd stelen van het natuurlijke ritme waaraan de mens behoefte heeft? Of slagen we erin ons te ontwikkelen tot tijdpioniers die greep houden op de eigen tijd en die tijdwelvaart belangrijker vinden dan geldwelvaart?

Gedachtewisseling met muziek
Met passende muzikale intermezzo’s van Kate Moon Solo (Sandra Korsten) nemen we op 21 april 2022 tussen 19.30 en 21.00 uur de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen over het omgaan met tijd.

Vrijwillige bijdrage
Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de onkosten te dekken. Tevens is gelegenheid om kennis te maken met de monumentale kapel van de paters Lazaristen, aan de Kerkstraat 8 in Panningen.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar de Kepèlse Initiatiefgroep