Jan Pubben, geboren te Helden 16-01-1939, gestorven te Panningen 16-04-2022. Lazarist geworden op 21-09-1958 , priester gewijd 19-03-1965. In Brazilië geleefd van 1965 tot 2013, in het Missiehuis c.m. Panningen van 2013 tot aan zijn dood.
Zo oppervlakkig als deze opsomming klinkt, zo diep was zijn leven. Wars van formaliteiten en toegewijd aan mensen. Niet gebonden aan conventies, maar sterk verbonden met zijn opdracht. Die opdracht, zijn missie als Lazarist en priester, had haar bron in het evangelie, werd concreet gemaakt door Vincent de Paul, verlevendigd door Helder Camara en in praktijk gebracht met talloze [Braziliaanse] mensen, in het bijzonder met Priscilla Bezerra en Maria Vanda. Een groot mens, met een feilloos gevoel waar het om gaat in het leven, is op de vooravond van Pasen 2022 opgestaan, teruggekeerd naar het licht waar hij vandaan kwam.

Jan… een leven…

Wás Jan zijn leven leven
Of slechts een “tunneltocht”
Hij zal, van alles nu genezen
Beleven wat hij alsmaar zocht