“Toegewijd en betrokken”

Ter dankbare herinnering aan
JO DE MAAT C.M.
Priester Lazarist

Hij werd geboren te Boschkapelle op 11 maart 1926, trad in bij de Congregatie der Missie (Lazaristen) te Panningen, alwaar hij 19 juli 1953 priester werd gewijd.
Jo werd benoemd voor Java, maar omdat het visum uitbleef, werd hij tijdelijk benoemd tot assistent van de O.L.V. Parochie in Helmond. In 1956 werd hij benoemd tot kapelaan in de Christus Koning parochie te Nieuw-Einde – Heerlen.
Van 1960 tot 1970 was hij werkzaam in de O.L.V. parochie te Geleen – Lindenheuvel.
In 1970 werd hij benoemd voor de parochie Weert-Leuken, waar hij met alle toewijding werkzaam was, met korte en bezielende preken en persoonlijke pastorale begeleiding.
Daarom koos hij in 1984 voor het pastoraat in het St. Laurentiusziekenhuis te Roermond, dag en nacht bereikbaar.

Toen hij op grond van het bereiken van de pensioenleeftijd het ziekenhuis moest verlaten stapte hij met alle liefde over naar het Verzorgingshuis R.C.G. “De Pollart” te Roermond tot 2015.
Zijn gezondheid ging langzaam achteruit en eind 2020 werd hij opgenomen in Verzorgingshuis Vincent Depaul. Hij voelde zich al die tijd gezegend door Zr. Maria van den Berg, zijn mantelzorgster, en was dankbaar voor alle zorg die hij mocht ontvangen.
Tweede paasdag, 10 april 2023, overleed hij in het bijzijn van Zr. Maria.
We zijn dankbaar voor alles wat Jo heeft betekend en gedaan.

De uitvaartdienst heeft plaats gevonden op maandag 17 april 2023 om 11.00 uur in de kapel van het Missiehuis, Kerkstraat 8 te Panningen, waarna we hem te rusten hebben gelegd op Begraafplaats Heiderust te Panningen.

De afscheidsviering is nog te bekijken via deze deze link