Ter dankbare herinnering aan
 JAN VAN AERT
 Priester Lazarist.

 

Jan werd geboren te Huijbergen op 21 januari 1935 en trad in bij de Congregatie der Missie (Lazaristen) te Panningen op 21 september 1955. In Panningen werd hij priester gewijd op 10 september 1961.

Jan vertrok in 1962 naar Formosa, waar hij startte met een talenstudie, eerst Taiwanees, later Mandarijns. In 1963 werd hij kapelaan in Tou-Cheng en consultor van het huis van Tien-Mu. In She-zu stichtte hij parochie “Op het Eiland” en bouwt er later een kerkje. In 1968 werd hij benoemd tot assistent-superior. Vervolgens werd hij in 1973 overste en later econoom van het huis van Tien-Mu. In 1982 werd hij directeur van de Dochters der Liefde in Taiwan. Jan voelde zich verbonden met mensen en zette zich in voor de zieken, minderbedeelden en in Shihlin voor de jonge werkers(sters) van het platteland en uit de bergen. Hij was gastvrij en ontving met regelmaat confraters, familie en vrienden, waar hij een intense band mee had. In 2000 volgt hij Gerard Beunen op als directeur van St. Anne’s Home. Hij had samen met Zr. Petronelly een warme band met de kinderen en het personeel van het weeshuis en was daar graag gezien.

Zijn gezondheidstoestand en gezichtsveld gingen langzaam achteruit. In augustus 2019 besluit hij terug te keren naar Nederland en te gaan wonen in het Missiehuis waar hij zeer welkom was als huisgenoot. Hij bleef contact houden met zijn dierbaren in Taiwan. Jan was dankbaar voor alle zorg die hij mocht ontvangen en verstond de kunst ondanks zijn beperkingen te genieten, vooral van de bezoekjes van familie en kennissen. Hij was blij deel te kunnen nemen aan de recente familiereünie in juli in Panningen. In de nacht van 5 augustus sliep hij rustig in. We zijn dankbaar voor alles wat Jan heeft betekend en gedaan.


De uitvaartdienst heeft plaats gevonden op donderdag 10 augustus 2023 om 10:30 uur in de kapel van het Missiehuis, Kerkstraat 8 te Panningen, waarna we hem te rusten hebben gelegd op Begraafplaats Heiderust te Panningen.

De afscheidsviering is nog te bekijken via deze deze link